3 nemme tips til at holde dit hår sundt og smukt på badeferien

Selvom ferie og varme er super godt for dit ve og vel, er sol og saltvand belastende for dine lokker. Ønsker du, at dit hår holder sig sundt og flot hele sommeren, er det vigtigt, at du passer godt på det.

Heldigvis er der mange gode og ganske simple ting, du kan gøre. Her får du 3 nemme tips til, hvordan du bedst muligt kan beskytte dit hår, når du er på badeferie.

Gør dit hår vådt inden du går i vandet

Når sveden perler på panden, er det fristende at rejse sig fra liggestolen og springe i poolen eller bølgen blå. Men før du hopper i, bør du huske at gøre dit hår vådt. Er dit hår tørt, vil klor og salt absorbere fugten fra det og dermed udtørre og svække det.

Hvis du gør dine lokker våde, inden du dykker i vandet, vil de ikke suge lige så meget klor- eller saltvand, fordi de netop allerede har absorberet store mængder vand. Tag derfor et smut under pool- eller strandbruseren eller medbring nogle flasker vand i strandtasken, så du nemt kan gøre dit hår klar til en badetur.

Varmespray med solbeskyttelse

Under feriedestinationernes hårde og varme sol har dine lokker brug for god beskyttelse imod strålerne. Et andet godt tip er derfor at bruge en varmebeskyttende spray med et solbeskyttelsesfilter. Det virker som en solcreme ved at værne håret mod de skadende stråler fra solen.

Nogle varmebeskyttende sprays indeholder desuden argan olie, der er guf for din manke. Olien har genopbyggende Omega fedtsyrer, E-vitamin og antioxidanter, der styrker dit hårs barriere og giver en masse glans, fugt og blødhed.

Brug en god hårkur til hårextensions

Rigtig mange vælger at få lavet hårextensions for en længere og fyldigere hårpragt. Især invisiblebeadextensions er populære, da de er både skånsomme og usynlige. Men ligesom dit eget hår, har extensions heller ikke godt af at blive udsat for sol, klor- og saltvand i længere tid ad gangen.

Tager du på badeferie med extensions i håret, skal du derfor være ekstra opmærksom på plejen. Brug en nærende hårkur nogle gange i løbet af din ferie, så du giver dine extensions godt med fugt. På den måde tørrer de ikke ud og mister liv, men holdes pæne og glansfulde.

Når du bader, bør du desuden sætte dit hår op eller bruge en badehætte, så du undgår, at dine extensions udtørrer af klor og salt.

 

Sig din mening