Derfor skal du drikke gin

Gin er en destilleret alkoholholdig drik, der får sin dominerende smag fra enebær. Gin er en af de bredeste kategorier af spiritus, der er repræsenteret af produkter af forskellig oprindelse, stil og smag. Gin kan groft sagt inddeles i tre kategorier: tør, sød og sløjd.

Dry gin, som er den mest almindelige type, fremstilles ved kun at tilsætte vand og undertiden karamelfarve til et højprocents alkoholdestillat, der er blevet omdestilleret med enebær og andre botaniske stoffer. Sød gin ligner tør gin, bortset fra at der tilsættes sukker eller andre sødemidler efter destillationen. Sloe gin fremstilles ved at macerere (lægge i blød) modne sloeberries (frugten af den sortetornebusk) i gin.

Gins popularitet steg betydeligt i begyndelsen af det 18. århundrede, da den blev foretrukket som et alternativ til fransk brandy under den spanske arvefølgekrig (1702-13). Derefter blev den meget populær i Storbritannien, især under Første Verdenskrig (1914-18), da forsyningerne af fransk cognac blev afbrudt. London dry gin, som i høj grad er ansvarlig for gins verdensomspændende popularitet, stammer fra England i slutningen af det 17. århundrede og er destilleret af en neutral kornbrændevin med en lille mængde enebær og andre botaniske ingredienser.

I dag produceres gin i mange lande rundt om i verden. Enebæret er stadig hovedingrediensen, og alle gins skalhar en tydelig enebærsmag. Andre botaniske stoffer som f.eks. citrusskal, koriander, lakrids og anis anvendes ofte til at give gin sin karakteristiske smag.

Gin serveres oftest blandet med tonicvand eller sodavand. Det er også en populær ingrediens i mange cocktails, f.eks. martini, negroni og gin og tonic.

Sig din mening