rustikt plankebord

En rejsevenlig indretning med et plankebord

Hvis du er typen, der elsker at rejse, har du helt sikkert nogle specielle oplevelser, der har sat sig fast. Lige meget hvor ofte, hvor meget og hvor længe du rejser, vil du oftest have et sted, du kalder hjem, hvor du bruger din tid mellem rejserne. Her skal man selvfølgelig også føle sig tilpas og en stor del af at føle sig hjemme ligger i indretningen. Læs mere med her, om hvordan du kan inkorporere din rejseglæde i dit hjem. 

stabilt plankebord

Beslut dig for en stil

Det første man skal gøre, når man skal til at indrette sit hjem, er at beslutte sig for en indretningsstil. Det kan være, du har en forkærlighed for et bestemt land eller område, som du vil lade dig inspirere specielt af. Det kan være, du har et specielt minde på en kaffebar, som du gerne vil genskabe. Et plankebord er meget alsidigt og kan fås i mange forskellige stile og træsorter, og derfor er et plankebord rigtigt smart og også meget moderne for tiden. Når først du har besluttet dig for en stil og har skabt dig en vision for dit hjem, er det straks nemmere at gå i gang med indretningen. 

Hvor skal bordet stå?

Hvis du vælger at købe et plankebord, skal du først finde ud af, hvor det skal stå. Vil du gerne skabe en spisestue, der er inspireret af naturen i Sverige f.eks., så kan du finde et plankebord med ask planker og naturlige kanter. Herefter skal du finde ud af, hvor meget plads, der skal være til bordet. Hvor stort er rummet? Hvor mange mennesker skal der være plads til? Er der andre krav du har til dit bord?

Det kan også være du gerne vil have en terrasse, der minder om et sted, du spiste på din tur til Marokko eller Kenya eller et andet sted, der er specielt for dig. Her kan du f.eks. gå efter et lavere og mindre plankebord. Det gode ved plankeborde er, at de er stabile og samtidig stilrene og træ bruges som materiale næsten overalt på kloden og på den måde kan du tage dine rejser med hjem med et plankebord. Du kan finde inspiration her https://plankebord.dk/ask-planker/.

mad på bord

Sæt et budget 

Budgettet er vigtigt, fordi plankeborde kan fås i forskellige prislejer. Træsorten er også med til at bestemme prisen, så læg mærke til om du skal have ask planker eller eg eller en tredje slags. Start først med at sætte et overordnet budget og overvej, om der er nogle bestemte møbler eller artikler, der er vigtigere for dig end andre. Du skal også overveje, hvordan de forskellige møbler og artikler passer sammen. Har du f.eks. en bestemt krukke fra en af dine rejser, hvor ask planker passer perfekt, så skal du også tænke det ind i dit budget. Herefter sætter du en maksgrænse for dit bord, så du ikke forelsker dig i et bord, som du egentlig ikke har råd til. 

Sig din mening