Forbered dig godt inden rejsen

Det er altid vigtigt at forberede sig. Når du skal rejse, bør du også forberede dig godt. Du bør forberede dig på rejsen. Den skal planlægges, og du skal pakke din kuffert. Men det kan også være en god idé at lave lidt forberedelser derhjemme. Når du skal være væk i længere tid, kommer dit hus til at stå upasset. Så en kærlig hånd her og der kan være en god idé.

Forlader du bare dit hus, som det er, kan de små problemer ud vikle sig til store, inden du kommer hjem igen. Så tag en gennemgang af dit hus, før du rejser. Sørg for, at der er orden i det hele og at du er bedst muligt forberedt.

Tjek højt og lavt

Der kan være mange småproblemer, som kan udvikle sig. Har du et gammelt træ tæt på huset, kan det måske vælte. Er din tagrender fyldt med skidt, kan de løbe over. Det er både nede på jorden og højt oppe ved taget, du bør tjekke.

Mange småproblemer vil du kunne løse selv. Andre kan kræve lidt mere. Der kan fx være brug for noget specielt udstyr til rensning af tagrender. Fordi de sidder højt oppe eller bare er svære at komme til. Da kan det være en god idé med hjælp udefra.

Vend ikke hjem til en katastrofe

Se det som en del af dine rejseforberedelser, at du går huset igennem. Du skal også planlægge, hvad der skal ske med det, imens du er væk. Find eventuelt en, der kan kigge til huset en gang imellem. Så vil det blive opdaget, hvis et lille problem udvikler sig til et større.

Med god forberedelse kan du læne dig tilbage og nyde din rejse. Du kan være sikker på, at du ikke vender hjem til et hus, der er helt ødelagt. Det vil være tiden værd, men ofte vil det heller ikke være ret meget, der skal laves. Det handler mest af alt om at tænke på det. Det handler om ikke at glemme det derhjemme, bare fordi du skal afsted på en vidunderlig rejse.

Sig din mening