vandretur

Hold dig i form, så du er klar til den aktive ferie

Der findes mange former for ferie. Man kan ikke sige, at en slags ferie er at foretrække frem for en anden. En rigtig daseferie med pool, drinks og afslapning kan virkelig noget i forhold til at lade dig op og få dig lidt væk fra hverdagens strabadser.

Men nogle gange skal der altså ske lidt mere, og så er det bare ikke nok med en ferie, hvor tempoet er helt i bund. Her skal ferien derimod være aktiv, der skal ske noget og tempoet skal være højt. Den aktive ferie kan tage mange former.

Tag ud at vandre

En klassisk form for aktiv ferie er vandreferien. Tit er vandring noget, som mange gør en dag eller to, når de alligevel er ude for at rejse. Men vandringselementet kan også sagtens være det, der danner selve fundamentet for ferien.

Der findes mange smukke områder i verden, som bedst ses til fods. Henrivende bjerge, vilde dale og frodige skove ligger åbne for ens fødder, når man vælger at vandre rundt. Vandring er typisk ikke så krævende, men det kræver til gengæld masser af udholdenhed, fordi man skal gå i mange timer og tit også leve primitivt.

Hop på cyklen

En lidt mere aktiv og lidt hurtige fætter til vandreferien er cykelferien. Denne form for ferie er fed, fordi en cykel kan transportere en langt, også uden at man skal anstrenge sig alt for meget. Til gengæld kræver det en god grundform for at kunne forcere bakker og små stier.

Når man skal på cykelferie, kan det være en rigtig god idé at lave lidt basal research først. Der findes nemlig steder, hvor faciliteterne for cyklister er gode, og nogle steder hvor de er ikkeeksisterende. Det er selvfølgelig bedst at vælge den første mulighed.

cykeltur

Aktiv ferie kræver forberedelse

En aktiv ferie byder for mange forskellige muligheder for aktivitet, og det bliver med garanti aldrig kedeligt. Til gengæld er en aktiv ferie heller ikke noget, som man bare lige smutter af sted på. Det skyldes ikke, at ferien behøver at være besværlig at planlægge.

Det skyldes, at en aktiv ferie kræver et vidst niveau af fysisk form. Man behøver på ingen måde at være vildt veltrænet eller have en usædvanlig kondition. Men man skal alligevel kunne stå lidt imod, så man er klar til at klare de fysiske strabadser, som ferien måtte byde på.

Træn op hjemmefra

Derfor er det altid en god idé at træne en smule op hjemmefra, så man er helt klar til ferien. Det kræver ikke, at man lægger et hårdt og ambitiøst træningsprogram. Det er egentlig tilstrækkeligt at holde formen ved lige og træne regelmæssigt, som man alligevel bør gøre.

Denne form for træning kan, ligesom den aktive ferie, komme i rigtig mange former. Men en god måde at holde gang i motionen og få gode vaner på, er ved at gå til en holdsport med timer hver uge. Et godt bud kunne her være gymnastik, som man helt sikkert kan finde gode muligheder for lokalt.

Husk det gode humør

Lige så sjove aktive ferier kan være, lige så udfordrende kan de være. Når det hele bliver lidt hårdt, er det vigtigt at huske det gode humør. Så bliver alting nemlig langt nemmere, og de hårde ting kan vendes til noget positivt.

yoga

 


 

Artiklen er udtryk for skribentens personlige holdning og ikke redaktionelt indhold.

Sig din mening