verden

Nyd livet selvom du er på kontanthjælp

Mange tror, at livet på kontanthjælp betyder, at man ikke kan rejse. I mange tilfælde er dette også rigtigt nok. Der er nemlig visse regler, man skal sørge for at overholde hvis man er på kontanthjælp. Der er dog også situationer hvor det er okay at rejse ud. Dette er noget du umuligt selv kan vide. Det skyldes, at reglerne for hvornår og hvordan man må modtage kontanthjælp kan være svære at gennemskue. Derfor er det altid en god ide at snakke med den myndighed, som du generelt er i kontakt med vedrørende din kontanthjælp. Så kan I sammen finde ud af om der er mulighed for at du må rejse ud af landet. Hvis I finder ud af, at det er umuligt kan du overveje at tage på Århus Rejsemesse, hvor du kan få masser af inspiration til hvor du kan rejse hen og hvor meget det vil koste.

En billig rejse kan være rigtig god

Hvis der er én ting, som man kan sige om at være på kontanthjælp er det, at man ikke har mange penge. Kontanthjælp er nemlig ikke noget, som giver dig mange penge. Af den grund er der slet og ret visse ting man er nødt til at takke nej til. Det hele kommer hurtigt til at handle om prioriteter. Derfor er det en god ide at gøre sig meget klart hvad ens prioriteter er. Mange synes, at en stor prioritet for dem er at rejse. Det er noget, som koster mange penge og derfor kan det være svært at fortsætte med at rejse når man kommer på kontanthjælp. Det er dog ikke ensbetydende med, at det er umuligt.

vandretur

Det eneste du skal sørge for at gøre er blot at skrive ned hvor meget det kommer til at koste. Så er der visse ting du må sige nej til. Det kan være, at det er take out og restaurantbesøg du må sige nej til. Er det tilfældet er det noget der er det hele værd, hvis blot du kan rejse. Så kan du blot sige nej tak hvor gang folk spørger om du vil med ud og spise. Du kan sige, at du er på kontanthjælp og derfor sparer op til en rejse. Det er noget, som folk ikke kan sige noget til da de vil forstå dig godt. Her kan det endda være, at du bliver inviteret hjem til dem i stedet. Så kan du spare et måltid mad på den måde.

En god rejse bør deles med nogen

At dele en rejse med nogen man holder af er meget skønt. Det skyldes, at de mange oplevelser kan gøre, at ens relation bliver bedre. Man kommer måske ud for nogle situationer, som gør, at man er ekstra meget opmærksomme på hinanden. Det kommer naturligvis an på hvilke rejser man tager på, men i de fleste tilfælde vil det dog gælde, at man kommer til at lære hinanden bedre at kende.

flyrejse

Det gælder især hvis man er på kontanthjælp. For er man det vil man opleve, at man er nødt til at tage på nogle billigere rejser. Og når man rejser billigt er der mange ting man er nødt til at gå på kompromis med. Der er ikke samme niveau af luksus for eksempel. Derfor kommer man ud i situationer hvor man lærer hinanden bedre at kende.

 


 

Artiklen er udtryk for skribentens personlige holdning og ikke redaktionelt indhold.

Sig din mening