Sri_Lanka_rejse

Oplev den unikke natur og de fantastiske turistattraktioner i Sri Lanka

Sri Lanka er stedet for alle typer turister. Hvis du er naturelskeren, der ikke kan få nok af backpacking og lange vandreture, så kan du finde store udfordringer og flotte ruter rundt i landets særprægede og smukke natur, mens utrolige sandstrande og enorme templer samt safariture, kan danne rammen om den mere klassiske turisttur, hvor man opsøger de største attraktioner.

Sri Lanka er cirka halvanden gang så stort som Danmark, men befolkningstætheden er en del større, og der bor over 20 millioner mennesker i det sydasiatiske land. Byen Colombo er den største by, og her finder man historiske monumenter og et rigt erhvervsliv. Så selvom landet primært er kendt for sine gamle templer og storslåede natur, så kan man sagtens gøre ophold nogle dage i de store spændende byer. Her kan også nævnes Jaffna, Anuradhapura og Mihintale som oplagte steder at besøge.

Læs mere om byerne her: sri-lanka.dk

Jaffna og de storslåede templer

Jaffna er beliggende i den nordlige del af Sri Lanka, og her er de fleste indbyggere tamiler. Lige nu er Jaffna gået lidt under radarerne i forhold til andre storbyer, men det gør kun byen mere interessant. Byen er nemlig endnu ikke blevet overrendt af turister, så man kan få den fulde Sri Lanka-oplevelse i byen.

Sri_Lanka_rejse

Da buddhisme er den største religion i landet, findes en lang række smukke templer i landet, hvor guderne tilbedes. Nallur Kovil vil helt sikkert være et besøg værd, hvis du kommer på de breddegrader. Det er et smukt tempel, og Jaffnas vigtigste varetegn. Herudover er Naguleswaram Temple, Naga Pooshani Ambal Kovil, Dambakola Patuna Sangamitta Temple og Nagadipa purana vihara oplagte at besøge. Ja, man kan faktisk tage på en hel tempeltur.

Udover de flotte templer kan man også opleve Jaffna Fort, som især er relevant, hvis ud interesserer dig for arkitektur. Fortet giver også indblik i landets historie, der blandet andet har været præget af flere års borgerkrig.

Nationalparker og safari

Alle forbinder nok mest Afrikas savanne med en god safari, men faktisk er Asien er oplagt sted at opsøge nogle helt suveræne safariture.

I Sri Lanka kan du både opleve hvalsafari og almindelig safari, og et af de absolut bedste steder at tage hen, for at opleve naturen på nært hold er Yala Nationalpark. Parken rummer både vilde dyr og helt speciel natur, som kan slå benene væk under enhver. Man kører rundt mellem krokodiller, elefanter, vandbøfler, vildsvin, tukaner, ørne, leoparder og mange flere alt imens de krogede træer sætter en fantastisk scene.

Safarien kan være meget forskellige alt efter, hvornår på dagen du tager afsted. Morgen- og aftensafarien er selvfølgelig lidt køligere end eftermiddagens varme tur, men det er også forskellige ting, man kan opleve.

Sri_Lanka_rejse

Der findes en lang række safariselskaber, som kan arrangere jeres tur, og det er både muligt at booke sin egen jeep eller guide via det hotel du bor på, men man kan også selv prøve at stable en safari på benene, ved at kontakte lokale, der kan tage jer med på tur.
En storslået oplevelse, som man ikke bør snyde sig selv for.

 


 

Artiklen er udtryk for skribentens personlige holdning og ikke redaktionelt indhold.

Sig din mening