Overvejer du en malteser?

Overvejer du at købe en hund, så er en malteser da absolut værd at overveje. Det er en super god familiehund, der er let at have og som giver stor glæde.

Fakta om en malteserhund

Som navnet antyder menes malteseren at stamme fra Malta, altså lande i Middelhavet. Hunderacen har altid været betragtet som hundeverdenes aristokrat og dermed med en stor værdi. Der findes omkring 1500 maltesere i Danmark. Den bliver op til 25 cm høj, vejer typisk mellem 1 og 3 kg og lever op til 14 år. Det er en lille kompakt hund med en lige ryg, velformede ribben og en god evne til at hold halen yndefuldt over ryggen. Det er den elegante hals, der giver malteseren den elegant holdning.

En meget familieegnet hund

Generelt er en malteser en meget familievenlig hund. Den elsker at lege, og med børn og det er muligt at skabe gode bånd mellem et barn og hunden. Det er en god ide at starte med at skabe disse bånd mens børnene er helt små, så er de nemlig lettere at skabe, og hunden bliver mere tolerant. Og så kan du også med fordel gøre malteseren vant til andre dyr.

Også i mindre lejligheder

En malteser er en forholdsvis lille hund, og derfor er aktivitetsniveauet og -behovet også begrænset. Derfor kan det sagtens give mening at have hunden i en mindre lejlighed. Til gengæld er hunden ikke egnet til løbemakker, men mere blot som en selskabshund.

Du kan rejse med en malteser

Det er selvfølgelig muligt at rejse med en malteserhund. Som med andre hunde, skal du naturligvis have styr på dit hundepas, og din hund skal vaccineres mod rabies. Skal du flyve skal du selvfølgelig sætte dig ind i de regler, der er på det pågældende flyselskab. Du skal under alle omstændigheder have din malteser i et transportbur og som regel skal hunden være i et separat lastrum. Det er dog også muligt at reservere plads i kabinen, men der skal du ofte være i rigtig god tid. Kører du i bil, skal du undersøge reglerne i de enkelte lande, som du passerer. Men helt generelt skal du selvfølgelig sørge for at beskytte din malteserhund på din rejse. Det fortjener den.

En allergivenlig hund

Endnu en stor fordel ved at have en malteserhund er at den er ekstrem allergivenlig. Hunden fælder ikke meget, så du kan ofte også have gæster i dit hjem, så har allergi uden at det skaber de store problemer. Til gengæld skal malteserens pels plejer dagligt eller pelsen skal klippes meget ofte.

Sig din mening