Nordlys

På rejse til Island

Kunne du og familien eller vennerne godt tænke jer, at den næste store rejse skal gå nordpå, så er Island det mest fantastiske sted at besøge. Her finder i storslået natur, ægte nordiske traditioner, en pulserende hovedstad og meget mere. Tag på hesteryg på de særlige islandske ponyer hen over det golde landskab eller svøm i varme kilder, mens lufttemperaturen er under minus. Island har virkelig en masse at byde på, hvis man gerne vil opleve nordlige egne og samtidig bide skeer med et barskt og råt miljø.

Storslået natur

Island er garant for storslåede naturoplevelser. Hele vejen rundt om øen ruller store bølger ind over den islandske kyst, som både er smuk og barsk. Klipper står direkte ned i havet og bryder bølgerne. Selve øen er gold og ugæstfri og samtidig grøn og frodig. Vulkansk aktivitet har sat sig sine spor på øen, som stadig oplever at vulkanerne rører på sig engang imellem. Her er is og sne, varme kilder og åbne vider. Der er virkelig noget for naturelskeren, når man besøger Island. Det samme er tilfældet med dyrelivet, hvor du finder et væld af forskellige fuglearter og hvor du kan være heldig at spotte hvaler i farvandet omkring øen.

vandfald - island

Dyk mellem to kontinenter

En fantastisk mulighed på Island, er chancen for at dykke i krystalklart smeltevand, imellem de to kontinentalplader, den europæiske og den amerikanske plade. Vandet er helt rent og sigtbarheden i top, fordi du her svømmer i smeltevandet fra en stor gletsjer på øen. Strømmen kan dog være stærk i området og det kræver derfor en smule dykkererfaring, inden du hopper i og får en oplevelse for livet. På turen får du chancen for med den ene hånd at røre Europa og med den anden Amerika.

Smag på Island

Islandsk mad er ved at vinde indpas i bevidstheden hos mange. Det er for eksempel ikke lang tid siden, at skyr gjorde sit indtog på det danske marked og blev en kæmpe succes. Faktisk har du god mulighed for at komme hjem med en masse nye indtryk og smagsoplevelser efter et besøg på Island. Sidder du med en ret, eller oplever du noget på din tur, som du mangler svar på, så benyt dig af Spørge Jørgen, og få svar på dine eller ungernes mange spørgsmål på turen.

Vulkansk aktivitet

Island er stadig et område med stor vulkansk aktivitet. Det er jævnligt, at der sker små rystelser eller udbrud på øen. Det seneste store ligger dog nogle år tilbage, men det lammede så til gengæld også hele det europæiske luftrum og var med til at gøre os alle sammen opmærksomme på det lille land så langt mod nord, med den hidsige vulkanske aktivitet. Når det så er sagt, så kan man trygt og roligt færdes på Island, som har et top moderne system til at aflæse de underjordiske aktiviteter og advare i tide. Måske er det derfor at islændingene lever så fint i pagt med naturen og dens luner. Det handler vel om at udnytte og forstå og det gør islændingene til fulde.

island

 


 

Artiklen er udtryk for skribentens personlige holdning og ikke redaktionelt indhold.

Sig din mening