Aros Aarhus

Det er let at forelske sig i Danmarks mest charmerende storby

De største danske byer har alle noget særligt at byde på, men måles der på charme, så er det altså svært at konkurrere med smilets by, Aarhus. Små snørklede gader, gamle bygninger, historiske monumenter, et livligt havnemiljø, grønne områder og meget mere, venter den besøgende. Samtidig formår Aarhus at bevare balancen mellem et livligt leben og en rolig atmosfære, hvilket gør byen til en charmerende perle, det er let at forelske sig i.  

Den Gamle By  Aarhus

Oplevelsesmuligheder for alle i Aarhus

Aarhus er en fantastisk levende destination at besøge grundet byens mangfoldige udbud af oplevelser. Hvad enten du er interesseret i kunst, historie, natur, sport, mad, mennesker eller bare ønsker at slappe af med en shoppetur og på en café ved åen, så kan du blive tilfredsstillet i Aarhus. 

Læs mere her for at få konkrete tips til din næste tur til Aarhus. 

Der er så meget at opleve, at det kan være en god idé at få skabt sig et overblik, hvad enten du planlægger en tur med familien eller bedsteveninden. Det store spørgsmål er, hvordan I skal finde tid til at nå det hele? 

De stolte aarhusianere smiler igen 

Smilets by er ikke blevet tildelt sit kælenavn uden grund. Selvom Aarhus i et dansk perspektiv må betragtes som en storby, så har distancen mellem mennesker ikke vundet indpas. Til tider føles byen som en stor landsby snarere end en storby. Når du køber din billet ved indgangen til Aros eller spørger om vej på havnen, vil du opleve gæstfrie, smilende og stolte aarhusianere. Det er en dejlig oplevelse i sig selv. 

Vidunderlig beliggenhed 

Selvom vi snakker Danmarks anden største by, så byder Aarhus på fantastisk natur lige om hjørnet, grundet byens beliggenhed på østkysten i Jylland. Byen er bygget op omkring Aarhus Å, der strømmer ud i Aarhus Bugt. Et bakkerigt landskab og mange grønne områder danner rammerne for byens mange seværdigheder. Gå- og løbeture er derfor ikke en mangelvare. Dertil kommer de badevenlige sandstrande, hvor du også nemt kan padle ud i din kajak eller på dit SUP board. 

Risskov Aarhus

Historiens vingesus 

Aarhus er blandt de ældste byer i Danmark. Arkæologiske fund fører dens historie tilbage til 700-tallet. I Middelalderen var byen et vigtigt centrum for handel, søfart og fiskeri. I takt med mere effektivt fiskeri, landbrug og produktion steg handlen med nabolande og hermed velstanden. Denne velstand kan i dag stadig fornemmes i de flot bevarede renæssancehuse rundt omkring i Aarhus. Herudover kan historiens vingesus også opleves i Den Gamle By.

Sig din mening