oplev verden

Hvor går din drømmerejse hen?

Langt langt de fleste af os elsker at rejse. Nogle foretrækker at besøge det samme skønne sted år efter år, mens andre drømmer om at opleve stort set hele verden.  Alle er vi forskellige og har individuelle drømme og mål for livet. Hvis det at rejse står højt på ønskesedlen, så handler det i høj grad også om at prioritere både sin tid og sin økonomi. Det kommer vi nærmere ind på i næste afsnit.

 

Hvad er det vigtigste for dig eller jer?

solnedgang

Hvis man bor alene, kan man i højere grad gøre hvad der passer en. Men hvis er en familie med mor, far, små børn og en bolig, er der straks mange flere hensyn der skal tages. Man kan ikke blot rejse ud, så snart ferietrangen melder sig. Der er jobs, skole og aftaler der skal tages hensyn til. Ja, og så er der jo også lige økonomien i det. At gratis er jo, desværre, ikke en ganske gratis glæde. Det er tilsvarende heller ikke gratis at eje hus, gå pænt klædt, spise ordentligt, have bil etc. etc. Det handler måske om at mærke efter, hvor meget en given rejse vil betyde. Man siger jo så populært at rejser er den eneste udgift, som faktisk gør en rigere – i hvert fald på minder.

Omvendt skal det jo helst heller ikke fylde så meget i budgettet, at man ikke kan få mad på bordet eller har råd til at skifte en pære, hvis den sprænger i fællesstuen.

Forskellige former for rejser

rejse

Rejser findes i mange forskellige former. Der er lang jordomrejser til fjerntliggende lande, der er charterrejser til populære feriemål, der er storbyferier til moderne metropoler og så er der den mest uforglemmelige af dem alle, nemlig en bryllupsrejse. Sidstnævnte foregår selvsagt ofte typisk i kølvandet på et bryllup, som bestemt også typisk sætter sine dybe spor på fællesøkonomien. Et bryllup kræver nemlig en fest, mad, drikkevarer, nyt tøj og en dygtig fotograf, som kan forevige den store dag til perfaktion.

Forbered dig på rejsen

Lige gyldigt hvor du drømmer om at rejse hen, eller hvad anledningen måtte være, så er det en god idé at sætte sig godt ind i det land, du planlægger at besøge – særligt hvis du skal opholde dig der i længere tid. Hvilket sprog tales der? Hvilken valuta bruges der? Og hvad er den overordnede religion? Normalt kommer man lidt længere og får et mere behageligt ophold, hvis man sætter sig ind i den lokale kultur og dets normer. Rejser man for eksempel til et udpræget muslims land, kan det virke stødende hvis man som kvinde vimser rundt i korte kjoler eller sågar viser sit hår frem. Helt grundlæggende bør man altid respektere de regler og normer der hersker, i det land man rejser til.

Sæt dig også med fordel ind i hvilke seværdigheder, der reelt er besøgsværdige. Hvordan kommer man rundt, og er der noget særligt stedet er kendt for. Indsaml også gerne restaurant eller shopping-tips, så du er sikker på at få de bedst mulige oplevelser på din ferie.

Læs også anmeldelser grundigt inden du bare blindt vælger det første det bedst hotel, som popper op på en given internet søgning.

Lav dit hjemmearbejde og får hermed dit livs bedste ferie.

 


 

Artiklen er udtryk for skribentens personlige holdning og ikke redaktionelt indhold.

Sig din mening