Tag på safari i spændende Afrika

Tag på safari i spændende Afrika

For mange danskere, er en vigtig del af deres ferie til lande i Afrika, en tur ud i nationalparkerne, for at kigge på det spændende dyreliv. Disse guidede safariture nyder således stor popularitet og mange mennesker tager gerne flere dage afsted, med deres store kameraer, i safaribiler på jagt efter løver og elefanter. Det er en spændende og stor oplevelse, når man endelig får et vildt dyr at se, helt tæt på, efter at have kørt rundt i lang tid. Således er safariturene en sand turistattraktion, som man næppe kommer udenom og formentlig heller ikke bør gå glip af, hvis man vil have ’det hele’ med af Afrika.

Spot ’The Big Five’ på din safari

På safariturene rundt om i de afrikanske nationalparker, vil man høre sin chauffør og guide tale om ‘Big Five’. Dette udtryk dækker ikke over – som man ellers skulle tro – de fem største dyr, men betegner derimod de fem afrikanske dyr, som det er sværest eller farligst at nedlægge som storvildts jæger. De fem dyr er løven, leoparden, det sorte næsehorn, den afrikanske elefant og kafferbøflen. En guide og chauffør vil ofte forsøge at finde netop disse fem dyr på safarituren, foruden naturligvis alle de andre klassiske afrikanske dyr som man forventer at se på en savanne, såsom zebraer, flodheste, bavianer og giraffer – eller hvis man er heldig, en gepard. Når man kører rundt i en nationalpark er der naturligvis ingen garantier, og nogle dage vil man være mere heldig end andre.

En safari er en oplevelse for livet

Netop fordi at man ikke alle dage kan regne med at se alle de dyr, som man kunne ønske sig, er der mange som foretrækker at sætte flere dage af til safari. Dette muliggøres af camps og bosteder ude i reservaterne, hvor man kan sove om natten, således at man ikke skal køre hele vejen hjem igen – og tilbage til reservatet næste morgen – og dermed bruge værdifuld tid på unødig køretid. Ved at tage på safari over flere dage forhøjer man sin chance for at se alle de dyr man ønsker dig – og der bliver mere ro til både at få klikket et par flotte billeder på sit kamera også, samtidig med at man kan nyde synet og oplevelserne og suge det hele til sig. Hvad enten man får alle dyrene på sin ønskeliste at se eller ej, er man sikker på at få en fantastisk oplevelse.

 


Artiklen er udtryk for skribentens personlige holdning og ikke redaktionelt indhold.

Sig din mening